Huisartsen missen kansen: minder dan 10% beschikt over een gebruiksvriendelijke website
Jouw website is het visitekaartje van jouw huisartsenpraktijk. Er liggen voor huisartsenpraktijken veel kansen in het creëren van een goede gebruiksvriendelijke website. Een website is een plek waar patiënten je kunnen vinden en het kan dienen als plek waar patiënten online afspraken kunnen maken en herhalingsrecepten kunnen opvragen. Een website van een huisartsenpraktijk moet voor iedere patiënt overzichtelijk en toegankelijk zijn. Je patiënten moeten de praktijk makkelijk en snel kunnen vinden - ook online. Maar hoe is het gesteld met de online vindbaarheid van huisartspraktijken? Telefoonboek.nl deed onderzoek en vond een verassende bevinding.
Minder dan 10% beschikt over een website
Je zou denken dat anno 2019 vrijwel iedere huisartsenpraktijk over een website beschikt. Telefoonboek.nl vond daarentegen dat nog minder dan 10% van de huisartsen over een website beschikt. Dit blijkt uit de data van Telefoonboek waarin er gekeken werd naar de websites binnen de categorie 'huisarts'. Een verrassende conclusie gezien dat 93% van de Nederlanders via Google informatie zoekt. Belangrijke informatie zoals het adres, telefoonnummers, openingstijden en bereikbaarheid zijn essentieel voor patiënten. Deze informatie zou je gemakkelijk op de homepage van de website kunnen plaatsen.
Ruim 80% geen beveiligde website
Het is aan te raden om je praktijkwebsite te beveiligen. Vooral als je formulieren op je website hebt staan is dit erg belangrijk, zoals inschrijvingen voor de praktijk, herhaalrecepten aanvragen of een contactformulier. Er worden in dit geval persoonsgegevens via jouw website verstuurd en dan ben je verplicht om deze gegevens goed te beschermen. Er blijkt echter nog veel ruimte voor verbetering op dit vlak. Van de 11.628 onderzochte websites in de categorie 'Huisarts' bezitten slechts 1.186 websites over een SSL-certificaat. Dat betekent dat ruim 80 % niet beveiligd is door middel van een https. Een http is het standaardprotocol van een website; zo begint een URL vaak met 'https://:', de extra 's' staat voor 'secured'. SSL-certificaten zijn tegenwoordig van essentieel belang. Vooral als klanten voor het maken van een afspraak persoonlijke gegevens in moeten vullen is het van groot belang dat huisartsen een beveiligde verbinding hebben. Dit laat namelijk zien dat je de gegevens van je patiënten online serieus neemt.
Minder dan 5% responsive
Telefoonboek.nl bekeek ook hoeveel websites responsive zijn. Responsiveness houdt in dat de website meebeweegt met het apparaat waarop deze getoond wordt. Zo is je website dus altijd goed leesbaar en bruikbaar ongeacht het apparaat waarmee de website wordt bezocht. Er valt nog veel te verbeteren voor huisartsen want minder dan 5% heeft een responsive webdesign. Het is belangrijk om te realiseren dat je tegenwoordig niet meer zonder kan. Het is geen overbodige luxe, want: een op de drie mensen bezoekt een website via smartphone of tablet. Ga als huisarts mee in deze trend en zorg dat je via de smartphone ook online vindbaar bent.
Beschik jij nog niet over een praktijkwebsite of ben je niet tevreden over je huidige website? Meld je aan bij Places Websites en stel gemakkelijk een website in voor jouw huisartsenpraktijk. Places Websites biedt websites met responsive webdesign en een beveiligde SSL-beveiliging voor de laagste prijs.
Ontdek Places Websites
Foto: Bigstock
Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?
Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.
- 100% gratis en vrijblijvend
- Marketingadvies op maat
- Geen verplichtingen