Aannemers maken grote stappen op het gebied van websiteveiligheid
Als u bezig bent met een groot bouwproject, heeft u hoogstwaarschijnlijk een aannemer nodig. Een aannemer neemt de verantwoordelijkheid op zich om alle bouwactiviteiten te sturen en te coördineren. Met een goede aannemer wordt uw bouwproject een succes. Aangezien aannemers grote verantwoordelijkheden hebben, is het belangrijk dat klanten ze kunnen vertrouwen. Het hebben van een website met mooie uitstraling, kan daarbij helpen. Hoe staat het met de veiligheid en gebruiksvriendelijkheid van aannemer websites?
Waarom een website belangrijk is voor aannemers
Het kiezen van een aannemer gebeurt niet in een dag. Vaak zoeken klanten erg lang, voordat zij een geschikte aannemer aannemen. De eerste fase is meestal oriënteren: in deze fase gaan mensen verschillende aannemers met elkaar vergelijken. Een goede weerspiegeling van uw werk, is te zien in uw vorige projecten. Wanneer u deze projecten kunt laten zien op uw website, zullen mensen eerder overtuigd zijn van uw werkervaring. Ook kunt u positieve reviews op uw website plaatsen, om uw succesverhalen aan potentiële klanten te laten zien.
Meer dan de helft een werkende website
Van het totale aantal aannemers dat geregistreerd staat op Telefoonboek.nl, heeft zo'n 55% een werkende website. Van de 386 bedrijven zijn dit er 215. De meeste aannemers zien dus in hoe belangrijk het hebben van een website is. Deze aannemers hebben een streepje voor op hun concurrenten.
Steeds meer websites veilig
Meer dan de helft van de aannemers heeft een SSL-certificaat. Een SSL-certificaat, te herkennen aan een https:// URL, laat zien dat een website haar gegevens versleuteld en beveiligd heeft. U kunt uw persoonlijke gegevens dus veilig delen op een https:// website. Dat meer dan de helft van alle websites van aannemers nu een SSL-certificaat heeft, laat een grote groei zien. Uit een vorige onderzoek van Places.nl uit 2018, bleek namelijk dat destijds nog geen 20% van de aannemers over een beveiligde website beschikte. Aannemers hebben dus een grote verbeterslag gemaakt op het gebied van online veiligheid.
Matige gebruiksvriendelijkheid
Hoewel de meeste aannemers een website hebben, zijn lang niet alle websites gebruiksvriendelijk. Een gebruiksvriendelijke website is toegankelijk vanuit verschillende apparaten: PC, tablet of mobiel. Dit wordt ook wel een responsive design genoemd. Wanneer de grootte van een website niet aangepast wordt per toestel, kunnen foto's en teksten verspringen. Zo'n rommelige website kan de klant afschrikken. Zo'n 30% van de websites van aannemers is gebruiksvriendelijk. In 2018 was dit nog geen 21%. Er is dus een kleine verbetering te zien, maar er valt nog veel winst te behalen op het gebied van gebruiksvriendelijkheid.
Conclusie
Kortom, aannemers hebben ten aanzien van vorig jaar grote stappen gezet op het gebied van websiteveiligheid. Steeds meer aannemers beschikken over een website en meer dan de helft heeft ook over een SSL-certificaat. Wel valt nog veel winst te behalen op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid. Websites die over responsive design beschikken en beveiligd zijn met een SSL-certificaat worden namelijk door Google hoger geplaatst in de zoekresultaten, wat bijdraagt aan de online vindbaarheid.
Foto: Canva
Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?
Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.
- 100% gratis en vrijblijvend
- Marketingadvies op maat
- Geen verplichtingen