88,6% massagepraktijken niet in bezit van SSL-certificaat
Steeds vaker is het mogelijk om online een reservering te maken voor een massage of om online een tegoedbon hiervoor te kopen. Het krijgen van een massage is ontspannend en helpt u te relaxen. Het online boeken van een massage zou dat dus ook moeten zijn. Maar is dat wel altijd het geval, want in hoeverre zijn uw gegevens beveiligd? Google probeert het gebruik van een beveiligde website te stimuleren door deze websites hoger te plaatsen in de Google ranking. Toch lijken nog niet alle bedrijven zich bewust te zijn van de voordelen van online beveiliging. Telefoonboek.nl onderzocht hoeveel massagepraktijken uit haar database in het bezit zijn van een SSL-certificaat.
Wat is SSL?
Door het gebruik van een SSL-certificaat ontstaat een beveiligde verbinding tussen de computer van een bedrijf en een bezoeker. Door deze beveiligde verbinding is het niet mogelijk voor hackers om mee te kijken met ingevoerde en gedeelde informatie. Bezoekers kunnen zelf relatief makkelijk checken of zij een beveiligde website bezoeken. Wanneer er een hangslotje wordt weergegeven voorafgaand aan de URL en de URL begint met de letters "https", dan is er sprake van een SSL-certificaat. Is er geen sprake van een hangslotje en start de URL met de letters "http" dan is er geen sprake van een beveiligde verbinding. Ook geeft Google steeds vaker een waarschuwing wanneer bezoekers terechtkomen op een onbeveiligde website. Er bestaat dan namelijk een risico dat hackers meekijken met gedeelde informatie waardoor de online privacy van bezoekers niet gewaarborgd kan worden.
Beveiligde websites massagepraktijken
Van de 428 bedrijven die bij Telefoonboek.nl geregistreerd staan in de categorie "massage" en een werkende website hebben, bleken 49 websites beveiligd te zijn door middel van een SSL-certificaat. Daarmee is ongeveer een tiende (11,4%) van de geregistreerde websites online beveiligd. De overgrote meerderheid (88,6%) lijkt daarentegen niet in het bezit te zijn van een SSL-certificaat. Wel is het mogelijk dat pagina"s waar persoons- en betaalgegevens worden gedeeld zich achter een (vaak externe) beveiligde verbindingen bevinden. De hoofdpagina"s van deze websites zijn echter niet beveiligd door een SSL-certificaat. Gegevens die daar worden ingevuld zijn dus niet per definitie veilig en afgeschermd voor derden.
Mis geen klanten door gebrek aan online beveiliging
Ronny Oonk, manager van Places Websites, stelt dat het gebrek van een SSL-certificaat mogelijk potentiële klanten afschrikt. "Zeker wanneer bezoekers een waarschuwing krijgen op het moment dat zij een onbeveiligde website bezoeken, is het mogelijk dat consumenten een website als minder betrouwbaar beschouwen. Hierdoor kan het zijn dat zij de website sneller verlaten en een massage boeken of tegoedbon kopen op een website die wel beveiligd is. Het is dus van belang dat massagepraktijken zich bewust zijn van de voordelen van een SSL-certificaat."
Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?
Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.
- 100% gratis en vrijblijvend
- Marketingadvies op maat
- Geen verplichtingen